Zwicker – Songs Of Lucid Dreamers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Compost / Border, betyg: 3]

Efter att lyssnat igenom Songs Of Lucid Dreamers flera gånger, men med dagliga mellanrum, så är det bara att konstatera resultat: Zwicker från Schweiz lämnar mig, trots en massa gästartister, tämligen likgiltig. Cyril Boehler som denna producent och DJ heter egentligen, gör lättlyssnad och ploppig house och popdisco med ett elektroniskt sound. Det är mjukt, melodiöst och nästan inställsamt vänligt, men har ingenting som grabbar tag i mig, inget som vill säga mig något eller engagera känslomässigt. Och ska man dansa till detta får det väl bli på tå. Boehler är känd från konstellationer som Bear Funk, Get Physical, Compost Black Label och på gästlistan står Heidi Happy, Olivera Stanimirov, Billy Oden, Jamie Lloyd, Valentino Tomasi, Matt Didemus, James Teipdek och Serpentine. Om namnen säger er något får jag gratulera. Själv har jag noll koll på dessa personer och inte bryr jag mig särskilt mycket heller. Är det här vad Zwicker brukar ägna sin tid åt så är den bortkastad, vad mig anbelangar. Inte för att det rent tekniskt är dåligt eller för att produktionen är undermålig, det är den nämligen inte, men jag vill att musik ska beröra på något sätt: kännas, upplevas, skapa bilder eller åtminstone få kroppen att spritta lite. De enda låtar jag tycker är lite sköna här är den instrumentala “Traumdeuter” och småskumma “Prism”. Resten känns bara ljummet.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …