Foobar The Band – Your Fiend, My Friend

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Reside Records / Sound Pollution, betyg: 7]

Hellride från 2007 var en bra partyplatta med fett sväng och Foobar The Band tycks inte ha avvikit från idealen sedan dess. Your Fiend, My Friend bjuder också på rejält sväng och stadiga refränger, så jag misstänker att Göteborg fortfarande dansar och ler när dagens upplaga av bandet, med Anders Karlsson, Dennis Brandeby, Janneck Larsson, Johnny Zasella och Tim Ferm rockar sönder hembygdens rockklubbar. Drivet, trycket, attacken och det kompakta soundet av bas, trummor och elgitarrer sitter som en smäck och bör tilltala alla med smak för modern, fläskig hårdrock. Dessutom gillar jag sången som är aggressivt macho utan att bli patetiskt överdriven eller hänge sig åt growlande. Johnny Zasella sjunger som att han menar allvar och undviker att bli en av dessa hårdrockssångare som försöker låta skitnödigt skittuff hela tiden. Det här är helt enkelt bra och varierad hårdrock som håller sig inom sina egna ramar och det gör att Foobar The Band känns pålitliga, samtidigt som de undviker att bli enformiga eller upprepa sitt eget stuk allt för mycket. Jag är inte helsåld på varenda låt på skivan, men merparten av spåren är definitivt välavvägda riffattacker med refränger som sätter sprätt på anrättningen. Ska jag nämna några favoritlåtar blir det “Revolution”, “All right” och “Queen of fools” med sitt läckra gitarrsolo. Ge den här tunga groovemaskinen en chans om ni inte har hört Foobar The Band förr. Besvikna blir ni knappast.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …