MGMT till Popaganda

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Mellan den 28-29 augusti blåser Popaganda återigen upp badbollarna, fyller två scener med musik och sprider glädje och pepp vid Årstaviken i Stockholm. I dagsläget är två artister bokade till festivalen, MGMT och Name The Pet. MGMTs framträdande på Popaganda är den enda spelningen i Sverige i år. Ytterligare 18 akter tillkommer.

– Vi är väldigt glada och stolta över att presentera Popaganda – andra sommaren! Senast MGMT besökte Sverige spelade de på ett tokutsålt Debaser Medis i Stockholm. Det här är bandet alla festivaler vill ha och en av de mest önskade akterna 2009. Därför känns det extra roligt att leverera MGMTs enda Sverigespelning i år och då på en så stor och speciell spelplats, säger Niklas Jonsson, ansvarig för Popagandafestivalen.

MGMT (US)
Sedan debutalbumet Oracular Spectacular släpptes i början av förra året har MGMT skaffat sig en gigantisk fanskara. Genom konstant turnérande och smått galna spelningar har Brooklynduon tagit hela världen med storm med sin glamrockiga electropop. Bandet har under våren påbörjat arbetet med uppföljaren som de hoppas kunna släppa senare i höst.

NAME THE PET (S)
I september kommer Name the Pets fullängdsdebut. Alla som hört klubbdängan “Get on the bus” vet att vi har något stort att se fram emot. När Name the Pet aka Hanna Brandén spelade på Popaganda Klubb i februari förstod vi direkt att: henne ska vi ha!

Biljettinfo:
Biljetterna släpps torsdagen den 16 april och säljs via Tickster på Popagandas hemsida samt butikerna Pet Sounds, Record Hunter och Bengans i Stockholm.

Pris för ett helgpass: 475 kr + serviceavgift (oförändrat från förra året).
Åldersgräns: 13 år pga ljudnivåer.

MGMT “KIDS”

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …