Finanskrisen påverkar Nitzer Ebb

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Stefan Albinsson)

Ett nytt album med Nitzer Ebb är nu färdigställt och väntar på att släppas. Men den finansiella oro som råder på marknaden har gjort att skivbolagsförhandlingarna går trögt, berättar Bon Harris för Zero.

– Den ekonomiska situationen har påverkat vår situation i många avseenden. I princip allt runt skivan är klart, låtar, titel och omslag. Vi vill släppa albumet under bästa tänkbara förhållanden och vi är mycket nära nu.

Om bandet inte hittar en tillfredsställande skivbolagslösning externt kommer gruppen att släppa skivan under eget varumärke.

– Vi var redo att släppa albumet redan i slutet av 2008 men allt klaffade inte då. Nu pågår förhandlingar men skulle det inte lösa sig släpper vi det på vår egen etikett, men sådant tar tid och kostar pengar påpekar han.

Gruppen är helt säker på att skivan kommer att släppas till slut. Medan förhandlingarna om albumet slutförs planerar Bon, Douglas och Jason att släppa en del exklusivt material. Bon igen.

– Vi kommer eventuellt att släppa en del exklusivt material. Vi har en del att välja mellan, så som remixar och låtar som inte fått plats på skivan.

Till sist säger Bon.

– Vi är alla i bandet nöjda med skivan och tycker detta är ett stort Ebb-album. Vi är mycket angelägna om att få ut det och börja spela låtarna live på turnén.

Bon är dessutom aktuell med sitt andra band Maven. Till Zero säger han att en sexspårs EP är på gång men att Nitzer Ebb nu har högsta prioritet. Är ni nyfikna på Maven kan du här se den Marilyn Mansonproducerade videon till låten “Candidate” Maven – “Candidate”

För er som vill höra nytt material från Nitzer Ebbs kommande skiva återfinns en av låtarna “Payroll” på Soundtracket till Saw IV. Gruppen har även framfört ytterligare två nya låtar live under den senaste tiden. Se liveversioner här nedan.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …