V/A – Resistencia

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Enfant Terrible Productions, betyg: 7]

Enfant Terrible fyller fem i år och firar detta med att ge ut den här samlingsplattan med arton låtar och lika många artister. Banden kommer från alla möjliga länder och Sveriges färger försvaras av Saralunden, Agent Side Grinder och Oplen. De står sig alla tre bra i den internationella konkurrensen. Övriga band kommer från USA, Nederländerna, Australien, Kroatien, Tyskland, Belgien, Frankrike och Turkiet. Resistencia exponerar således en spännande blandning av mestadels elektronisk musik, men även en del relaterat. Black Ice bjuder med “Bells of Sicily” på en spöksonat och Headcollision, också ett band med kvinnlig sång, svävar iväg i drömska “Fireman”. Sedan charmar Saralunden på franska i “Les mains d´un autre” och ersätts med en naiv liten cirkusmelodi från Luisa La Chouf i “Thousand miles of dreaming”. Damerna fortsätter att dominera mikrofonerna, nu i hårdare syntlåten “Obrisi” med kyligt tilltalande Popsimonova och direkt därefter med Flying Bodies och deras medryckande robotmusik i “Transformer”. Dansant instrumentalsynt blir det i “Subliminal neurosis” av Florence Foster Fan Club och med :Codes blir det manlig sång för första gången på skivan. Agent Side Grinder gör hypnotiska “The screams” och Wermuts “The systematic destruction of craving” är spännande, medan Oplen avslutar plattan experimentellt. Generellt sett låter merparten på den här CD:n som undergroundsynt från 80-talet, tjejerna sjunger bättre än killarna som ofta sjunger halvrisigt och det hela är både charmigt, intressant och lite gör-det-själv-punkigt, men på ett bra sätt.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …