Wednesday , May 22 2024

5th Sonic Brigade – Stop

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, OMM / Sound Pollution, betyg: 7]

Det var ett par år sedan jag senast hörde 5th Sonic Brigade och faktum är att jag betvivlat att bandet fortfarande existerade. Den gången var det singeln If You Could Only See som var ny, och nu heter livstecknet och verket i fråga Stop. Även denna gång är det en singellåt som framförs och dessutom i inte mindre än fem versioner. Jag hade visserligen hellre hört fem olika låtar, men den här är ju bra, så man ska inte klaga. Stop är en rätt snabb sak med skön körsång, coolt gitarrspel, en lätt psykedelisk melodi och bra driv. Den har en tilltalande, proffsig och kommersiell känsla, och kan ni tänka er att en mix av 80-talets metal, Roxette, Dr & The Medics och The Sweet skulle tilltala er, så tror jag att 5th Sonic Brigade har en god chans att gå hem även i era CD-spelare. Jag vet i alla fall att jag gillar det här, men nog fanken är det dags för gänget att ta nästa steg nu och förära världen med en fet fullängdare? Får de ihop tio, tolv högkvalitativa spår i stil med den här singeln så kan det bli en rejäl stänkare.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …