Wednesday , July 17 2024

Micke From Sweden – Waiting For The End

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, National / Bonnier Amigo, betyg: 6]

Micke From Swedens uppföljare till debuten består av en varierad popbukett där både folkmusik, jazziga klanger, Tom Waits- och Beatles-pop samsas. Bakom namnet döljer sig Micke Lohse som var organist i Atomic Swing och kompar gör en massa norska musikanter med bakgrund i diverse mer eller mindre kända band från grannlandet. Det är en trevlig, rätt lugn platta som åstadkommits, och bortsett från nämnda artister påminner inledande “Waiting for the end” om Johnny Cashs American Recording-plattor. Det blir en liten resa att lyssna på den här skivan och flertalet melodier är fina, men det är inte alltid jag känner mig genuint engagerad i vad jag hör. Vad det beror på är svårt att sätta fingret på, men kanske har det att göra med att Mickes röst känns lite sval. Han tycks ha lagt ner mycket möda på texterna han sjunger, men emellanåt upplever jag att han inte riktigt fixar att uttrycka dem med sådan intensitet att de når fram till mig. Detta uppvägs dock av ett starkt material som rent musikaliskt är utomordentligt och Janove Ottesens (Kaizers Orchestra) produktion låter skitbra, så Waiting For The End är absolut värd att kolla upp för er som gillar popmusik av den klassiska skolan. Lyssna på “Handcuffed” och “Don´t fall underneath the stars” så kan ni avgöra själva. Personligen tycker jag att dessa spår hör till CD:ns höjdpunkter.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …