Friday , December 1 2023

Cyndi Lauper till Hultsfred

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

24 år efter den epokavgörande debuten “She’s So Unusual” gjorde Cyndi Lauper fjolårets mest spektakulära comeback. Genom samarbeten med bland andra Basement Jaxx, Kleerup och Max Martin återvände Cyndi Lauper till rampljuset med det electroflirtiga albumet “Bring Ya to the Brink”, som omedelbart blev en recensentfavorit världen över.

Vid sidan av musiken har Cyndi Lauper alltid stått upp för sina åsikter och värderingar och längs vägen har hon hunnit säga ett och annat om George W Bush. Nu dyker en av MTV-generationens absolut största ikoner upp på Hultsfred. Räkna med en av sommarens roligaste spelningar då Cyndi Lauper släpper lös “Girls Just Want To Have Fun”, “True Colors” och de övriga favoriterna från hennes multimiljonsäljande katalog.

Dagens artistsläpp innehåller även två stora svenska artister, Sahara Hotnights och Mando Diao. För Sahara Hotnights, som just nu är aktuella med coverskivan Sparks där bandet bland annat tolkar Dusty Springfield och Foo Fighters, blir spelningen på Hultsfred en av få Sverigespelningar i sommar.

Med Mando Diaos senaste album Bring Me Fire fick vi ytterligare ett bevis på att Mando Diao är ett av landets i särklass starkaste namn internationellt – skivan gick rakt in i topp på försäljningslistorna i Tyskland, Österrike och Schweiz. Och i Sverige har bandet fått en välförtjänt hit med singeln “Dance With Somebody”. Även de två amerikanska rockbanden The Virgins och Nashville Pussy är numera klara för Hultsfred 09.

Hultsfredsfestivalen äger i år rum 8-11 juli.

Dagens Bandsläpp:
CYNDI LAUPER [US] MANDO DIAO [S] SAHARA HOTNIGHTS [S] NASHVILLE PUSSY [US] THE VIRGINS [US] MADCON [NO] THE DØ [FR] PRISCILLA AHN [US] MFMB [S] OH LAND [DK] SKANSROS [S]

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …