Wednesday , April 17 2024

Motor förband till Depeche Mode

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Amerikanska electrogruppen Motor öppnar för Depeche Mode i Europa. Bandet följer med engelsmännen på hela europaresan och är därmed också bokade till årets Arvikafestival.

Sedan tidigare är det också klart att engelska Ladytron kommer att agera förband på några av Depeche Modes östeuropaspelningar. Svenska Peter, Björn och John åker med gruppen i USA.

Att axla rollen som förband till Depeche Mode har inte alltid varit en lätt uppgift. Under 1993-års turné valde både Spiritulized och Miranda Sex Garden att hoppa av uppdraget, något som Depeche Modes Andrew Fletcher kommenterar så här i kommande numret av Zero.

– Det fanns en period när våra fans var ganska enkelspåriga. Det verkade som om de bara tyckte om två grupper förutom oss: Nitzer Ebb och Front 242. Då var det självklart ganska otacksamt att gå upp som förband. Men det har blivit mycket bättre de senaste åren, tycker jag. Både Muse och Goldfrapp har blivit väldigt väl mottagna. På den här turnén kommer vi att resa runt med Ladytron, M83 och svenska Peter, Bjorn and John, men ingenting är säkert än.

(Zero har varit i London och träffat Depeche Mode. En längre intervju med medlemmarna finns i nya numret av tidningen som finns ute 27 mars.)

Om M83 också kommer åka med som förband är ännu oklart. Gruppen befinner sig i USA när Depeche Mode inleder sin turné i Östeuropa men är spellediga från den 28 maj och kan därmed bli aktuella för spelningar i västra Europa.

Nedan kan du se videon till Motors “Black Powder”.

MOTOR “BLACK POWDER”

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …