OK Star Orchestra – Cobra Sessions

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Dreamboat Music, betyg: 8]

OK Star Orchestra är ännu ett av den produktive basisten/gitarristen Tommy Galentos många egensinniga band och konstellationer. Övriga är Eve And The Last Waltz, soloprojektet Galento förstås och Oh Lucky Star som inte längre finns kvar, om jag har förstått saken rätt. På Cobra Sessions har Galento dessutom skrivit samtliga låtar och producerat skivan. Övriga musikanter är Mistah Christah från Yonder på läcker sologitarr och Perry Vallgren från Weltklang på trummor. Trion framför tio instrumentala låtar som gungar och rullar fram, som låter enkla och ibland nästan försiktiga, men som samtidigt har en skön twist och skruvad 50-tals känsla. Vissa spår är förstärkta med andra instrument och av andra musiker och som alltid när Galento är i farten skulle musiken kunna platsa i någon imaginär film. Den här gången ligger väl närmast nyinspelningar av Ung Rebell med James Dean eller Vild Ungdom med Marlon Brando närmast till hands. I alla fall måste det vara något med stora, amerikanska bilar, färggranna jukeboxar och killar med brylkräm i håret. Men nej, OK Star Orchestra lirar inte rockabilly, däremot andra stilar som får mig att tänka på åren 1954 – 62 ungefär. Cobra Sessions, inspelad i studio Cobra med Christian Gabel bakom spakarna, där av namnet, är en variationsrik, rolig och udda platta. Gabel själv medverkar på “Das sonderangebot” med en tongenerator från 50-talet. Sade jag inte att Galentos musik är egensinnig?

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …