The Zoo – We Can´t Wait

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Universal, betyg: 8]

Det känns som att The Zoo är något riktigt stort på spåren med sin debutplatta. Kvartetten öppnar med en rockrökare som låter som ett tjugo år yngre Oasis. Men efter det är den brittiska gruppen en ganska fel referens, istället spelar bandet en hitspäckad The Sounds-poprock. Det är musik som låter radiovänlig, lättlyssnad och ultrakommersiell samtidigt som den har viss indiekänsla och relevans. Energi, tryck och partyrefränger att döda för fyller plattan. Allra störst är kanske potentialen på den internationella marknaden, för i stora stunder rör sig bandet i samma trakter som amerikansk collagerock, skatepunk och den typ av punkpop som exempelvis Green Day spelar. Man flirtar även lite med Beach Boys och påminner ibland om Per Gessle i Roxettes rockigare stunder, en låt heter till och med “In the backseat of your car”. En slump? Kanske, men med tanke på The Sounds-referensen och att en annan låt heter “Seven days a week” börjar man undra. Faktum är att varenda låttitel påminner om andra berömda låttitlar, eller vad sägs om “I want you back” och “Times are changing”? Hursomhelst är det en imponerande debutplatta och jag undrar varför jag inte har hört talas om de här killarna innan.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …