Tuesday , October 4 2022

Jonathan Johansson – En hand i himlen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Hybris / Border, betyg: 8]

Vad är det som gör att prästsöner blir så framgångsrika kulturarbetare. Ingmar Bergman, Göran Tunström, Ola Salo och nu; Jonathan Johansson. En teori kan vara att de kommer till ett skede i livet då de tvingas analysera sin egen tro i förhållandet till föräldrarna. Jonathan Johansson texter innehåller såväl tvivel som övertygelse och skulle lika gärna kunna publiceras som en diktsamling. Musikaliskt följer hans lena stämma en väg av lyckligt drömmande 80-talsslingor i takt med mörka elektroniska pulserande basgångar. En hand i himlen är ett album som kräver tid och eftertanke, men det är det värt.

Om Webbmaster

Kolla även

Sweet Tempest – “Giving It Up”

Låt oss titta lite närmare på ett intressant danskt band, som bjuder på melodiös elektropop …