Tuesday , November 29 2022

Der Moderne Man – Drama, Spiel und Blut – Das Archiv Teil 1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Revisited / SPV / Border, betyg: 6]

På dubbel-cd:n Drama, Spiel und Blut, som innehåller albumet 80 Tage auf See, ep:n Umsturz im Kinderzimmer, minialbumet Neues aus Hong Kong, live-lp:n Verstimmt och kassetten Live Rote Fabrik Zürich samt outgivet material, får vi följa Hannoverbandet Der Moderne Man (jo, de stavade sitt namn så) i deras utveckling från falsksjungande postpunkare till välpolerade skafunkare med saxofon, percussion och texter på franska. Det är ett fascinerande dokument från det tidiga åttiotalets Västtyskland. Och visst är det en berömvärd kulturgärning att samla den här musiken och göra den lättillgänglig, men frågan är hur många som är så fascinerade av Neue Deutsche Welle att de känner att de behöver äga “Für Frau Krause” i tre versioner.

Om Webbmaster

Kolla även

Carlos Perón – experimentlusta och elektroniskt sväng

Han var med och startade det schweiziska kultbandet Yello, är en mycket välrenommerad producent, har …