Thursday , March 28 2024

Pet Shop Boys skriver låt till Bassey

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Pet Shop Boys Chris Lowe bekräftar internetryktet om att gruppen skrivit en låt till den legendariska Walesiska divan Shirley Bassey. En låt han han säger kommer finnas på stjärnans kommande album.

“Hur vet du det? Gud, internet är väl ändå fantastiskt, tycker du inte? Jag trodde inte någon visste om det, säger Chirs Lowe till Music News och tillägger.

“Ja, vi har skrivit en låt till Shirley Bassey som vi har hört att hon gillar, det är allt jag vet. Jag tror hon är på gång att göra ett album med John Arnold. Wow, jag är verkligen förvånad över att det kan ha läckt ut på internet!”

Dame Shirley Veronica Bassey är sångerska från Wales som slog igenom 1964 då hon sjöng in temat till bondfilmen Goldfinger. Bassey hade därefter även framgångar då hon sjöng in Diamantfeber (1971) och Moonraker (1979). Hon är därmed den enda som har fått sjunga in fler än ett ledmotiv till James Bondfilmer.

Pet Shop Boys släpper själva sitt tionde studio album Yes den 23 mars och är också aktuella som låtskrivare till svenska West End Girls.

Här nedan kan du se Shirley Bassey framföra Bondlåtarna “Dimonds are Forever” och “Goldfinger” live på James Bond Silver Anniversary.

Om Webbmaster

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …