Friday , December 2 2022

Monark X – I en annan del av Hultsfred

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Buzzbox, betyg: 4]

Många skulle säkert kalla Hultsfredsbandet Monark X för punk. Man har samhällskritiska texter och rockar på med elaka gitarrer. Men egentligen har man nog mer gemensamt med den svenska skitiga alternativrock som härjade i slutet av 70-talet/början av 80-talet. Jag tänker på band som tidiga Wilmer X, tidiga Uggla och varför inte Ebba Gröns sista skiva. Många kallade visserligen den musiken också för punk, lite felaktigt. Då var saxofon ett vanligt inslag och musiken i grunden poppig, fast med ett smutsigare och mer ilsket anslag. I den traditionen verkar Monark X med dessa fem låtar.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Månskensbonden - Nånstans Längs En Bortglömd Breddgrad

Månskensbonden – Nånstans Längs En Bortglömd Breddgrad

Markus Bergfors är tillbaka i glesbygden med sitt andra album. Han har blivit äldre, storstaden …