Monday , October 2 2023

Monark X – I en annan del av Hultsfred

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Buzzbox, betyg: 4]

Många skulle säkert kalla Hultsfredsbandet Monark X för punk. Man har samhällskritiska texter och rockar på med elaka gitarrer. Men egentligen har man nog mer gemensamt med den svenska skitiga alternativrock som härjade i slutet av 70-talet/början av 80-talet. Jag tänker på band som tidiga Wilmer X, tidiga Uggla och varför inte Ebba Gröns sista skiva. Många kallade visserligen den musiken också för punk, lite felaktigt. Då var saxofon ett vanligt inslag och musiken i grunden poppig, fast med ett smutsigare och mer ilsket anslag. I den traditionen verkar Monark X med dessa fem låtar.

Om Webbmaster

Kolla även

Cold Connection – tolkar Pages “Aska” och bjuder på snygg musikvideo

Häromåret släppte Page låten ”Aska” på en uppskattad EP med samma namn. Nu har Cold …