Saturday , July 13 2024

Kaospilot – Shadows

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fysisk Format, betyg: 5]

Bandnamnet är utsökt, inte bara för att det är ett coolt namn, utan även för att det passar det här norska hardcoregänget perfekt. Kaospilots musik består nämligen till stora delar av ett kaosartat tumult, men för att få detta kaos att fungera krävs kontroll och precision. Musiken är således teknisk, punkig, tungt hårdrockig periodvis och frenetiskt våldsam på samma gång. Personligen är jag inget större fan av hardcore över huvud taget och Kaospilot ändrar inte på den inställningen, men Shadows är trots allt en till stora delar fascinerande platta och ni som är inne på genren uppskattar säkert albumet i högre grad än vad jag gör. Kvintetten delar ett par medlemmar med ett annat norskt band, nämligen Snöras, som ligger på samma bolag och vars andra platta Plague Waters jag inte alls gillar. I mina öron är Shadows bra mycket bättre, men som allt annat är även detta en smaksak. Vad jag uppskattar här är den varierade sången, tyngden och förmågan att variera materialet. Hardcore som bara öser ur sig all världens ilska oavbrutet känns bara tröttande, men Kaospilot vågar det där lilla extra som gör CD:n lyssningsbar, även om jag får krypa till korset och erkänna att inte heller detta är en platta som jag kommer lyssna på överdrivet ofta. Jag gillar starka låtar alldeles för mycket och det är få spår här som jag minns efteråt. Men Shadows har andra kvaliteter som håller den ovan ytan.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …