Juruda Music – The Magic Queen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Ex´Cess Records / Gateway Music, betyg: 5]

Danska grupper och artister brukar sällan göra sig några stora namn i Sverige och jag betvivlar att Juruda Music kommer slå igenom här heller. Bandet består av sångerskan Juruda och keyboardisten Lars Boutrup som skrivit texterna och musiken. Övriga i bandet är Soren Dall (bas), Spike Noir (trummor) och Tin Soheili (gitarr). Tidigare har dessa fem musikanter lirat i band som Simcess, Blink, Naked Rain, Big Bang och Silvertone. Grupper som tydligen är välkända i Danmark men som säkert väldigt få svenskar har någon relation till. The Magic Queen är konstellationens debutalbum och det handlar om mjuk och rätt lugn popmusik med lättare inslag av amerikansk folktradition. Juruda Music är lite småsköna så där med fin sång, men det är knappast någon grupp som skiljer sig från mängden eller åstadkommer något världsomvälvande. Det är låtarna alltför sömniga och händelsefattiga för. Plattan underhåller för stunden, vaggar in i trygghet och värme, vilket inte är något fel i sig, men å andra sidan uppstår heller ingen spänning eller friktion som väcker mig ur morgonslummern. Det stora problemet är dock brist på riktigt starka låtar vars melodier eller refränger stannar i huvudet. De finns inte. Närmast kommer “Sweet loving lady” och “Checking out” som lyfter lite ur den vilsamma stillheten, men inte heller dessa ger de kickar jag efterfrågar. Detta är helt enkelt för mainstream, för medelålders tillbakalutat och alldeles för anonymt.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …