Ny bok om Broder Daniel

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Snart släpps en bok Göteborgsgruppen Broder Daniels historia. When We Were Winning som boken heter är skriven av författaren Klas Ekman och illustrerad med foton utav fotografen Martin Norberg.

Boken beskriver hur ett gäng tonåringar lyckas bli ett av Sveriges genom tiderna mest älskade, hatade och viktigaste rockband. Journalisten Klas Ekman som skrivit om Broder Daniel tidigare har åter träffat medlemmarna och fått en massa nya historier och kommentarer. Tillsammans med Martin Norbergs unika fotografier är boken en berättelse om en redan legendarisk svensk grupp. Vägen går via kaotiska spelningar, genombrottet med Fucking Åmål, den stora comebacken med Cruel Town, som kom att bli bandets sista album, till det tragiska slutet.

Om författarna: :
KLAS EKMAN (tidigare Klas Ericsson) ä r frilansjournalist. Han arbetar för bland annat SvD, Metro och Sonic, har medverkat i antologier om Håkan Hellström och Bruce Springsteen och har tillsammans med Anders Rydell skrivit boken Byt namn! – och andra sätt att lyckas som journalist.
Nedan ser ni gruppens debutsingel Cadillac.

MARTIN NORBERG är frilansfotograf. Han tog de första professionella bilderna på Broder Daniel och har förutom att han arbetat för ett flertal band och tidskrifter även medverkat i utställningar i hemstaden Göteborg och i Stockholm.

Nedan ser ni gruppens debutsingel “Cadillac” från 1995.

BRODER DANIEL “CADILLAC”

Om Webbmaster

Kolla även

Cecilia Nordlund gästar den utmärkta podden Vibrafonen

Vill ni ha något intressant och trevligt att lyssna på när ni ligger på stranden? …