Thursday , February 29 2024

Nytt album med Melody Club

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Nu står det klart att Melody Club släpper sitt fjärde album “Goodbye To Romance” den 22 april. Första smakprovet från skivan är singeln “Girls Don't Always Wanna Have Fun”.

Melody Club exploderade 2002 in i svensk musikhistoria med debutsingeln Palace Station. Och ingen kan anklaga dem för att ha legat på latsidan. Sedan debutalbumet har de inte bara hunnit med två uppföljare utan också närmare 500 spelningar över hela världen – bland annat som enda förband på Kylie Minogues Greatest hits-turné.

Singelhitsen “Palace Station” och “Electric” från debutplattan Music Machine gjorde dem till dubbla SAMA pristagare 2003 (Scandinavian Alternative Music Awards). Därefter har gruppen fyllt på med hits som “Covergirl”, “Destiny Calling”, “Baby (Stand Up)”, “Fever Fever” och “Last Girl On My Mind”.

Under våren startar turnélivet återigen för gruppen. Ett hundratal konserter ska det bli innan året är slut. Några av dessa spelningar kommer garanterat att ske i festivalsammanhang.

Tidigare album:
Music Machine (2002)
Face the Music (2004),
Scream (2006)

Nedan kan du se gruppen framföra nya singeln “Girls Don't Always Wanna Have Fun” på årets Rockbjörnengala. (YouTube-klipp). Vill du höra originallåten finns den på gruppens MySpacesida: www.myspace.com/melodyclub

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …