Wednesday , November 29 2023

Klubben Tech Noir lämnar Kolingsborg

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Den numera klassiska Stockholmsklubben Tech Noir lämnar anrika Kolingsborg vid Slussen i Stockholm. Någon ny lokal är ännu inte klar.

Arrangören skriver i ett pressmeddelande:
“Vi har genom alla år på vårt kära Kolingsborg lärt oss hantera såväl uppgångar som nedgångar och vet att ingenting är skrivet i sten. Nu har vi kommit till ett läge då vi måste se sanningen i vitögat och inse att Tech Noirs tid på Kolingsborg sannolikt har kommit till sin ände. Kolingsborgs nya ägare har bokat upp fasta fredags och lördagsklubbar vilket innebär att Tech Noir inte längre får plats. Vi kommer inte att ge upp utan letar för fullt efter en nya lokal. Har du ett bra tips? Skicka ett e-mail till leif@tech-noir.org. Om tips leder till att vi finner en ny lokal garanterar vi livstids medlemskap med fri entré på klubben.”

Tech Noir startades efter att arrangörerna av de mindre klubbarna Dieters Synthbar och Necronomicon gick ihop. Klubben har funnits sedan 1999 och har blivit ett hem för Stocholmsgoth- och synthare. Klubben har sedan starten huserat på Kolingsborg vid Slussen i Stockholm.

2003 intervjuade Zeros Andreas Wiss arrangören Dieter (Niklas Nilsson) då de av AlltomStockholm utsågs till Stockholms bästa klubb. Läs artikeln här >>

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …