Spandau Ballet återförenas

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Det legendariska brittiska new romantic-bandet Spandau Ballet kan komma att återförenas. Detta säger sångaren Tony Hadley i en radiointervju enligt engelska BBC News. Enligt Hadley kan han tänka sig att återförena gruppen lagom till bandets 30-årsjubileum.

När detta jubileum inträffar är oklart. Gruppen bildades 1979 i London men första skivan Journey to Glory kom inte ut förrän 1981.

Spandau Ballet var en av de stora new romantic-grupperna på 80-talet med låtar som “True” och “Gold”. Under 90-talet handlade det mesta om den rättsprocess som pågick mellan bandmedlemmarna. Tony Hadley, Steve Norman och John Keeble stämde då kollegan Gary Kemp på mångmiljonbelopp för uteblivna royaltyersättningar. Målet avgjordes i Högsta domstolen där Kemp vann.

Nedan ser du gruppens videos till 80-talshitsen “True” och “Gold”.

SPANDAU BALLET “TRUE”

SPANDAU BALLET “GOLD”

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …