Göteborgsklubb firar tre år

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

I helgen, närmare bestämt på lördag den 28:e februari firar Göteborgs i dagsläget största synthklubb tre år. Klubben med det förträffliga namnet Synthklubben presenterar i samarbete med Storan en minifestival med inte mindre än fyra av de mest etablerade i svenska banden i genren. The Mobile Homes, Elegant Machinery, Emmon och Mr Jones Machine.

Zero bad arrangören Fredrik “Schlatta” Svensson svara på några frågor inför kvällen.

Vad förväntar du dig av kvällen?
– Vi önskar oss att alla som kommer får en toppenkväll och att artisterna är nöjda med arrangemanget. Det är det som är det viktiga för oss. Denna gång när vi kör fyra band och har fyra gäst-DJs kommer det inte bli så mycket tid över för oss arrangörer att njuta under själva kvällen, men det är ok. Huvudsaken är att allt funkar och att folk gillar det.

…och vad ska publiken förvänta sig?
– De kan förvänta sig fyra kanonspelningar med fyra handplockade artister från den svenska synteliten, kryddat med gäst-DJs dansgolv, projektioner, merch och tävlingar! Oj var klyshigt det lät, men så är det!

Hur länge kommer ni hålla på?
– Vi kommer köra på tills vi tröttnar, eller att publiken gör det. Vi har haft ett par samtal med Storan nu och tanken är att vi kommer försöka boka lite större artister i framtiden. Det är det som verkar dra mest folk.

Hur ser biljettlägget ut så här några dagar inför?
– Jag rekommenderar alla att köpa förköp för att få vara säkra på att komma in, förra gången The Mobile Homes spelade var det fullt.

På scen står:
The Mobile Homes
Elegant Machinery
Emmon
Mr Jones Machine.

Datum: 28 februari
Tid: 20-03
Plats: Storan i Göteborg
Entre: 200:- (+ förköpsavgift)
Ålder: 18 år

Biljetter: www.storan.nu
Information om kvällen: www.synthklubben.se

Nedan ser du några videos med grupperna som spelar på Synthklubbens treårsjubileum.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …