Private Angus – Holmby Hills

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Infinite Music / Plugged Records, betyg: 6]

Göteborgsrockarna Private Angus låter som Pen Expers kusiner från landet. Eller om det är tvärtom. Oavsett vilket är det ett hyfsat betyg åt båda grupperna. Private Angus gör enkel, effektiv grabbrock med influenser från både Kiss och AC/DC. De kan konsten att skriva en precis lagom stendum text (“She looks like Bobby Ewing / She spits while she are [!] chewing”) och har ett föredömligt avspänt förhållande till engelska språket (“She thought I was a sicko / I stared like a miffo”). Ibland måste man få dränga sig lite, och Holmby Hills sitter som en flottig burgare när man befinner sig på fel sida om en rejäl utgång.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …