Demis Tzivis – A Long Walk To Heaven

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Egen produktion, betyg: 6]

Jag får inte riktigt rätsida på Demis Tzivis album A Long Walk To Heaven. Ibland låter det som det mörka Depeche Mode, ibland som en elektronisk Tom Waits, ibland som en plågad enmansversion av The Blue Nile.

Det jag uppskattar är albumets softa, mörka och vemodiga stämning. När det är som bäst blir musiken det perfekta soundtracket för ett krossat hjärta, för en irrfärd i natten, för kraftmobilisering i en svår stund. Problemet med musik som så fullständigt bygger på att förmedla känslor är att det kan bli överpretentiöst, och emellanåt vacklar Demis Tzivis betänkligt. Det blir helt enkelt för mycket.

Personligen har jag just nu mest behållning av spår som “If You Call This Love”, “Blue” och “A Long Walk To Heaven” där i synnerhet den sista ger rejäl mersmak. Ett album i den kalibern hade lätt dragit ner full pott i betyg!

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …