Wednesday , July 17 2024

WE – Tension & Release

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Nun Music / Universal, betyg: 7]

Med ett rejält gäng skivor bakom sig har WE från Oslo, i och med Tension & Release, kommit fram till sin trettonde studioplatta och det är ingen tokig mix av alternativrock och hårdrock bandet lirar. Med elva låtar och stor variation på materialet har Tension & Release blivit till en lyckad anrättning, där “That´s why (you´re so fine)”, “For love, for life”, “Hurdy gurdy” och de vilda gitarrexcesserna i “Appreciation” hör till höjdpunkterna, som jag ser det. En trolig anledning till variationen kan vara det faktum att detta är första gången gruppens fem medlemmar skrivit, arrangerat, producerat och spelat in materialet tillsammans, men jag vet å andra sidan inte hur bandet lät tidigare. Av någon anledning har dessa norrmän förbigått mig totalt genom årens lopp. Desto roligare att upptäcka dem nu, då detta är ett band med bra sväng, driv, grymma gitarrer och trevliga melodier. Gruppen låter modern och är svår att inordna i en specifik genre, vilket på sitt sätt bara är positivt, och jag gillar det faktum att kvartetten har en touch av industrimetal i soundet, samt att de lyckas sammanfoga experimentella element med mer radiovänliga. Det gör dem intressanta. Sedan finns det några småsega spår som drar ner helhetsintrycket lite, men i det stora hela är det här en lyckad platta för oss som gillar band som inte är förutsägbara, men som ändå står på klassisk rockgrund.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …