Wednesday , June 7 2023

PSL bryter ny mark

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Efter succéerna med “Stjärnorna i Psykbunkern” och “PSL: På turné” tar musikbloggen PSL ytterligare ett steg inom kulturjournalistiken. Med serien “De 100 bästa rockvitsarna” slår man ett slag för ett bortglömt kapitel inom musikjournalistiken.

– Vi vill slå ett slag för den nyskrivna rockhumorn. Även om alla programledare nuförtiden tävlar i att skämta ihjäl oss så har själva vitsen, den roliga historien, sorgligt nog hamnat i skuggan, Per Sinding-Larsen en av männen bakom PSL.

Vitsarna kommer att presenteras i en nedräkning från 100 till 1 med start
idag onsdag 21 januari 2009. Därefter presenteras fem vitsar i veckan med avslutning onsdagen 27 maj då den bästa rockvitsen genom tiderna presenteras under festliga former.

– Detta är lika mycket en hyllning till klassiska SVT-serier som “Har du hört den förut?” och “Så vits jag vet”. Jag är lite en popens Evert Ljusberg där jag sitter och levererar skämt. Självklart är hela serien
inspelad i klassisk vitsmiljö – med en stor sejdel skummande öl på en krog. Dock vill vi påpeka att jätteglaset innehåller lättöl och att vi aldrig kommer att spela in vitsar utanför SVT:s personalmatsal, fortsätter Per.

Se de första vitsarna här; PSL

De hundra bästa rockvitsarna är producerad av PSL-redaktionen som är Per Sinding-Larsen, Henrik Burman och Klas Sivertson.

Om Webbmaster

Kolla även

Romantic Thriller – “The 5th Grade Curse”

Låt oss nu rikta blickarna till den amerikanska västkusten.  Närmare bestämt till Los Angeles, där …