Tuesday , December 5 2023

MaryJet – In This Skin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Solid Union Productions, betyg: 7]

MaryJet har petat ihop några fina låtar till debutalbumet In This Skin och hon inleder plattan med singellåtarna “I wish I could” och “My desire”, som recenserats här tidigare. Sångerskan sjunger som förväntat utmärkt och CD:n med sitt tjocka och späckade häfte är utgiven på Mariette Hanssons eget bolag Solid Union. Det är en proffsig produkt Halmstadstjejen fått ihop och även om delar av materialet känns lite för radioanpassat och mainstream-popigt för att jag hundraprocentigt ska gå igång på det, så är In This Skin en skiva som lyfter med lyssningarna och en skiva som kräver rätt humör för att falla på plats. I spår som lugna och snygga “Lies beyond”, soulfunkiga “Vagabond” med cool wah wah-gitarr och skönt sug i kompet, samt softa “How come” funkar alltihop finfint och jag misstänker starkt att den här plattan kommer att öppna dörrarna till den större publiken. MaryJets musik utstrålar värme, sensitivitet och en skönhet som är lätt att ta till sig, men skivan får mig också att undra hur hon skulle låta om hon exploderade, blev förbannad och tog i på allvar. Någon rå rockighet är nämligen inte närvarande här, men det känns som att Hansson har förmågan inom sig. På den här plattan är det istället symfoniska drag och en lätt bombastisk produktion som råder, men det är inte heller det sämsta, och som debutalbum betraktat är detta riktigt jävla bra.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …