Emil Jensen får Afzelius-pris

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Mångsysslaren Emil Jensen har tilldelats Hoola Bandoola Bands pris. Artisten, skådespelaren och estradpoeten får priset till Björn Afzelius minne med juryns motivering, “För att han i ord och ton med brinnande engagemang, knivskarp humor och på blodigt allvar granskar människa och samhälle, djur och miljö och deras inbördes samspel”.

I fjol släppte Emil Jensen sitt tredje självbetitlade album, åkte på sommarturné med Lars Winnerbäck och han hade även en roll i Jan Troells film “Maria Larssons eviga ögonblick”.

Hoola Bandoola Bands pris delas ut till någon eller några som verkat i Björn Afzelius anda. Sedan starten 2002 har Stiftelsen Hoola Bandoola Band delat ut pris till bland andra Peter Birro och Agneta Fagerström-Olsson, Johan Ehrenberg, Erik Wijk och Åsa Linderborg.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …