The Killers till Hultsfred

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Nu är det klart att ett av världens mest omskrivna band just nu kommer till Hultsfred. Det blir Las Vegas-bandet The Killers som headlinar årets upplaga av Hultsfredsfestivalen.

– Det är inte så ofta världen begåvas med nya riktigt stora band. The Killers är dock definitivt ett sådant. Självklart blir man både stolt och glad när ett band av den här digniteten väljer Hultsfredsfestivalen, säger Per Alexanderson festivalchef.

När festivalpubliken fick säga sitt i den stora bandomröstningen inför Hultsfred 09 var The Killers den i särklss mest önskade internationella artisten. Självklart är Per därför extra nöjd med bokningen.

– The Killers har definitivt funnits på vår önskelista sedan dagarna efter förra årets festival. Att sedan vår publik har dem som sin högsta önskan bland utländska artister gör ju inte saken sämre. Att de dessutom gjorde förra årets bästa låt med “Human” är bara logiskt.

Ända sedan den mångmiljonsäljande debuten Hot Fuss har The Killers varit ett av världens största nutida band. Efter 2006-års album Sam’s Town, som innehöll supersingel “When You Were Young”, och samlingen Sawdust från 2007 släppte The Killers förra året succésingeln “Human” och albumet Day & Age.

Spelningen på Hultsfred 09 blir The Killers första större Sverigespelning någonsin. Det är även enda chansen att se bandet live i Sverige under sommarmånaderna.

Hultsfredsfestivalen 2009 är i år flyttad och äger rum i julimånad. Nytt för i år är också att man utökat antalet dagar från tre till fyra. Hultsfred 09 = 8-9-10-11 juli.

Hittills klara artister:
The Killers [US] Regina Spektor [US] Winnerbäck (Fyra spelningar, en varje dag)
Timbuktu
Takida
Maia Hirasawa
Anna Ternheim
Frida Hyvönen
Markus Krunegård
Dropkick Murphys [US] Sonic Syndicate
Lenka [AU] The Heart Strings [UK]

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …