Musikaliskt schackparti med Laibach

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Jörgen Malmqvist)

Den 13 februari besöker Laibach Uppsala för en konsert, eller snarare ett performance eller en installationsshow. Deras tolkning av Bachs “Kunst der Fuge” blir en konsert för ” Kreuzschach und vier Schachspieler” och dedikeras till Bach, Schönberg, Kraftwerk, Capt. George Hope Verney, Fisher och Spaski. Patric Kiraly som är Konsertkoordinator på Uppsala konsert & kongress berättar att konceptet kändes intressant när han hörde talas om det.

– Vi tycker att det är lika självklart att presentera de största inom synthen som inom den övriga musiken. Ett konserthus som vårat har som grund att vi ska visa upp hela spannet, det som är intressant vill vi presentera.

Förutom Laibach har Uppsala konsert & kongress en konsert med Meshuggah i vår och de fortsätter konsertserien Brus som har fokus på den experimentella och avantgardistiska scenen i Uppsala.

I ett samarbete med Ström i P2 startar de en ny musikfestival för elektronisk musik med namnet VOLT. Mer info om Uppsala konsert & kongress och deras arrangemang hittar du här

Mer info angående Laibach:

http://www.laibach.nsk.si/kunstderfuge.htm
http://www.myspace.com/laibach

Stora Salen
19.30
Biljettpris: 220 kr + serviceavgift
Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

Biljetter köps på www.ticnet.se

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …