Korea – For The Present Purpose

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, ViciSolum Prod. / Soundpollution, betyg: 4]

Risken att Korea – som trots sitt namn kommer från Stockholm och inte Asien – lär hamna mellan två stolar är nog rätt överhängande. Musiken bandet gör är nämligen lite för snäll och popig för att klassificeras som metal och lite för hård för att anses vara pop. Personligen hade jag inte brytt mig om vilket om låtarna bara hade däckat mig, men det gör dem inte. Den som sätter sig först och stannar längst är tveklöst “STHLM psycho”, men också den syntiga debutsingeln “Above” är bra, om än nästan övertydligt inställsam med inriktning på radio och andra kommersiella media. Dessvärre består For The Present Purpose av åtta spår till och dessa är svårare att ta till sig, tycker jag. Över huvud taget finns det något ljummet över hela plattan. Det brinner aldrig till på allvar, exploderar och engagerar inte. Men visst låter det bra och musikaliskt är det absolut inte dåligt. Emellanåt dyker det dessutom in en snygg melodislinga eller något oväntat, men bandet tillåter sig inte att utveckla de bitarna så att musiken verkligen blir spännande. Ta ett spår som “GPHH38” som börjar så bra och verkligen ger känslan av att här kommer någonting rejält tufft att hända, men istället för att gå den vägen tar Korea åt andra hållet och låten blir soft och intetsägande istället. Det är så synd, men det här rockar bara inte som det borde. Kanske blir det bättre nästa gång, jag hoppas det.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …