Wednesday , July 24 2024

Theocrazy – Mirror Of Souls

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Ulterium Records / Soundpollution, betyg: 7]

I dessa dagar när var och vartannat metalband hyllar Djävulen och de onda krafterna känns det nästan befriande med en grupp som gör tvärtom, och detta sagt trots att jag är agnostiker själv. Mirror Of Souls är kristna Theocracys andra fullängdare och jag är allt annat än besviken på den. Det amerikanska bandets episka power metal är antingen tung och mörk som i över nio minuter långa “Laying the demon to rest” eller snabb och något mer lättviktig i spår som “Absolution day” eller “On eagles wings”. Till och med en melodiös låt som “Bethlehem” – en power ballad med snygg folklig inledning – fungerar utan att bli irriterande smörig. Plattans spår är för övrigt tämligen tidskrävande, med titellåten “Mirror of souls” som det över tjugotvå minuter långa avslutningseposet på skivan. Men visst finns det låtar på omkring fyra till sju minuter också. Konstigt nog hinner de sällan bli långtråkiga, vilket beror på duktiga instrumentalister, bra melodier och riff, samt musikalisk variation och ett genomarbetat material. Matt Smith (sång, gitarr, keyboards) har själv mixat och producerat plattan som är mastrad av Mika Jussila (Nightwish, Stratovarius, Children Of Bodom) med den äran. Det låter bra, ljudmässigt likväl som musikaliskt, och vet du med dig att du brukar gilla progressiv power metal finns det stor anledning att ge CD:n en ordentlig genomkörare.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …