Moonlight Cove – Orphans of the Storm

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Kinetophone, betyg: 8]

“Är den redan slut?”, kommer jag på mig själv med att tänka efter att ha lyssnat på Moonlight Coves Orphans of the Storm för första gången och jag sätter genast igång den från början igen. Musiken är väldigt lätt att ta till sig och jag nynnar med i “Delicate Dilemma” nästan direkt. Gruppen som består av Marcus Landren, Mattias Löfroth, båda från Stockholm och Markus Karlsson från Göteborg, har spelat tillsammans sedan 1994 och deras sound påminner mycket om A-ha och De/Vision. Det är främst Mattias och Markus som står för musiken och Mattias skriver alla texter. Sångaren Marcus deltog år 2002 i tv-programmet Fame Factory och även i Melodifestivalen 2003 och det var först efter det som bandet, enligt Mattias Löfroth, “tog tag i saker” och började producera låtar.

Skivan beskriver Mattias som “hoppfullt vemodig” och jag kan inte annat än instämma. Låten “Stay Forever Away” är skivans bästa spår, den är poppig och vemodig på samma gång i äkta Aha-anda. Tredje låten, “Horizons” är som klippt och skuren för Marcus melankoliska röst och den får mig att rysa av välbehag.

Det är få skivor som man fattar tycke för direkt men Orphans of the Storm är verkligen en av dem. Texterna känns väl genomarbetade, musiken är enkel och låtarnas tempo varieras och skapar en skön blandning. Jag hoppas vi får höra och se mer av Moonlight Cove i framtiden.

Annlouise Dunklint

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …