Florian Schneider lämnar Kraftwerk

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Av den kvartett som ofta beskrivs som den klassiska Kraftwekuppställningen återstår nu enbart Ralf Hütter, detta sedan Florian Schneider efter 40 år som medlem nu officiellt lämnar gruppen. Florian, som inte medverkat på gruppens konserter den senaste tiden, ersätts av Stefan Pfaffe, en inte helt obekant herre i Kraftwerksammanhang. Under många år har Pfaffe figurerat i bakgrunden som gruppens videotekniker. Nu tar han ett steg till i karriären och blir Schneiders ersättare.

Redan 1990 – 1991 lämnade de legendariska medlemmarna Karl Bartos och Wolfgang Flür gruppen. De ersattes av Fritz Hilpert och Henning Schmitz.

Idag utgörs gruppen av:
Ralf Hütter
Henning Schmitz
Fritz Hilpert
Stefan Pfaffe

Kraftwerk forstsätter turnéra under 2009 bland annat kommer man vara förband till Radiohead i Sydamerika. Vad Florian Schneider kommer sysselsätta sig med är ännu oklart men kanske får hans skådespelarkarriär en fortsättning.

I den tyska drama/komedin Klassentreffen från 2004 utgör nämligen Florian en statistroll som basspelande musiker. I gruppen som i filmen döpts till The Wondering Stars ser du även fler kända musiker som Marian Gold (Alphaville) på sång och Klaus Schulze på gitarr.

Se klippet här: The Wondering Stars (Klassentreffen)
(En tydlig bild av Florian i peruk syns 1 minut och 12 sekunder in i klippet)

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …