Deadlock – Manifesto

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, LifeForce, betyg: 7]

Snyggt omslag, plattan mixad och mastrad av Jacob Hansen (Mercenary, Volbeat, Heaven Shall Burn) och en kul inledning med techno i “The moribund choir vs. The trumpets of Armageddon” innan kaggarna och metalgitarrerna sätter fart i “Martyr to science”. Tyska Deadlock är med Manifesto framme vid fjärde fullängdaren och albumets tema bör tilltala världens alla veganer och djurrättsaktivister. Det är nämligen kampen för våra bevingade, fjällförsedda, pälsklädda och fyrbenta vänner som Deadlock skrivit texterna om den här gången. Med tanke på sentida debatter om djurplågeri, tidelag och dylika perversioner kan ämnet inte uppfattas som mindre än högaktuellt. Liksom med förra albumet Wolves är även Manifesto en proffsig och tilltalande produkt med bra låtar, onödigt mycket growl av Johannes Prem och trevliga insatser från keyboardisten och sångfågeln Sabine Weniger. Den här plattan innehåller också rejält oväntade överraskningar som hiphopinslaget till stråkar i “Deathrace”, vilken kan få en att tro att någon bytt platta i CD-spelaren medan man tittat bort. Ett djärvt och kul drag, om ni frågar mig. Säkert rena helgerånet om ni frågar vissa inbitna metalskallar. Dessa kan å andra sidan tokrunka av glädje till Sebastian Reichls gitarrexcesser i tunga och snabba “Fire at will” så i slutänden blir alla nöjda ändå. Har du tidigare gillat Deadlock lär du gilla Manifesto och har du inte hört bandet så passa på nu, för det här är bra.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …