Saturday , April 13 2024

Tribute To Nothing – Breathe How You Want To Beathe

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lockjaw Records / Music Spot, betyg: 3]

Det inledande titelspåret till den här plattan är en småskön vals och låten därefter, “Day in, day out”, sätter sig efter ett par lyssningar på grund av refrängen. Fjärde alstret “Whether you´re ready or not” drar igång med tyngd och energi och ett tag misstänkte jag att Tribute To Nothing kunde vara någonting för mig. Jag hade dessvärre fel. Efter dessa inledande spår kan jag nämligen inte hitta någonting på Breathe How You Want To Breathe som frivilligt skulle få mig att börja söka bakåt i Tribute To Nothings katalog. Skapandet av denna katalog påbörjades redan under andra halvan av 90-talet och det nya albumet bör vara den åttonde officiellt utgivna fullängdaren, men vad hjälper det? Det här är helt enkelt bara trist gitarrdominerad (punk)rockmusik utan sväng, med halvdana melodier, tämligen ointressanta arrangemang och en kvartett som inte på något vis utmärker sig från mängden, vare sig musikaliskt eller sångmässigt. På tal om sången så tröttnade jag på Samuel Turners gapiga röst redan vid första genomlyssningen och inhoppet av Lucy Harvey-Wells i ett spår gör varken plattan bättre eller sämre. De inledande förväntningarna föll således som en gråsten i en djup sjö, men visst, har du gillat bandet tidigare så är det inte omöjligt att du tar till dig även det här albumet. Själv kommer jag knappast lyssna på skivan igen.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …