Christian Walz – The Corner

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, SonyBMG, betyg: 6]

När Christian Walz, som 21-åring, släppte sitt självbetitlade debutalbum kallades han omedelbart för “underbarn”. På uppföljaren spann han vidare på det konceptet och döpte en låt till just “Wonderchild”. Det blev en massiv hit och svängde riktigt skönt.

Generellt bör man dock passa sig när man stöter på artister som beskrivs som underbarn, de brukar snöa in på konstiga arrangemang och överarbetade produktioner och glömma bort låtarnas melodier.

Christian Walz är inget undantag, det hörs att han gillar att spendera tid i studion och pilla på detaljer tills minsta ton sitter perfekt. Men han har också en naturlig känsla för sväng och precis som jag gillade förra plattan gillar jag även “The Corner” och dess känsliga mix av pop och soul. Singeln “What´s your name” sitter som en smäck och falsettsången likaså. Här görs inga tabbar, ska man anmärka på något är det snarare att musiken nästan låtar för perfekt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …