Wednesday , May 22 2024

All Shall Perish – Awaken The Dreamers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Nuclear Blast / Sound Pollution, betyg: 7]

Extremmetalbandet All Shall Perish från Oakland, Kalifornien är med Awaken The Dreamers framme vid tredje fullängdaren. När jag först drog igång CD:n och hörde inledningsspåret “When life meant more” tänkte jag att “här kommer ännu ett fantasilöst dödsband, om än med en cool gitarrist”, men där hade jag fel. Visst är det mycket döds över Awaken The Dreamers, det kommer man inte ifrån, men plattan innehåller en rejäl mix som gör den närmast progressiv och den är klart mer intressant än vad jag först hade förväntat mig. Lyssna bara på vackert lugna “Memories of a glass sanctuary” och därefter hårda “Stabbing to purge dissimulation” så har ni bredden i ett nötskal. Räcker det inte så kolla även in Chris Storeys instrumentala sexsträngsuppvisning i “Misery´s introduction” och “Black gold reign” som varierar mellan lugnt och brutalt. Är Awaken The Dreamers således ett omistligt mästerverk som bör finnas i varje skivhylla hos folk med passion för extrem metal? Nja, kanske inte riktigt. Men flertalet skulle nog inte ha ont av ett eget ex. Vad som är synd med albumet är den korta speltiden: knappt 35 minuter, och det faktum att låtarna inte får tid på sig att bli så långa som önskat. Men det bör inte hindra någon från att investera i skivan. All Shall Perish har definitivt åstadkommit ett varierat album, passande för det musikaliska buffébordet.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …