P3program om spellistan

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Den hyllade och lika ofta kritiserade spellistan i P3 får ett eget radioprogram. Nu ska public servicekanalen förklara hur de tycker och tänker kring musiken som spelas. Det nya programmet som heter “P3 Musik med spellistan” startar fredag 9 januari och leds av Olle Garp från Morgonpasset i P3. Till sin hjälp har han musikredaktörerna Karin Gunnarsson och Germund Stenhag samt listexperten Micke Cederberg.

– Jag vet hur viktig musiken är för P3:s lyssnare och tanken med programmet är att de ska få inblick i hur arbetet med att välja musiken går till och hur spellistan fungerar. Min roll är att ställa de dumma frågorna till Karin och Germund, jag är ju inte musikexpert, säger Olle Garp om sitt nya program.

Karin Gunnarsson och Germund Stenhag kommer att avslöja hur snacket går på musikredaktörernas veckomöte där spellistan bestäms och delar av mötet hörs även i programmet. Micke Cederberg berättar varje vecka om en aktuell artist eller grupp ur listperspektiv.

Frågor som lyssnarna kommer att få svar på är till exempel: vilken är bästa låten just nu, varför spelas vissa låtar mer än andra och varför spelar inte P3 vissa låtar alls? Lyssnarna kan höra av sig med frågor om musiken på p3musik@sr.se

P3 Musik med spellistan sänds fredagar kl 13.02-14.00, med start den 9 januari. Hemsida: www.sr.se/p3/musik

Måndag till torsdag kl 13.02-14.00 leds P3 Musik av Micke Cederberg och Daniel Ertas.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …