Thursday , February 29 2024

Nerved – Finally Nerved

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, MMS Records / Universal, betyg: 6]

Sedan Off Line kom ut 2004 har det varit rätt tyst om tungt manglande Nerved, vilket kan förklara titeln på nya albumet. I dagsläget består gruppen av Johan Ekelund (sång), Marcus Hanser (gitarr), Björn Lundberg (trummor) och Magnus Stenvinkel (bas). Nu som då ser gruppen ut och klär sig som hårdrockens svar på Kraftwerk och låtar som får tapeterna att krulla sig kan de fortfarande skriva. På Finally Nerved ser tolv spår dagens ljus och flertalet är skitbra. En känsla av industrimetal har krupit in i soundet här och var, men det är fortfarande tung, melodiös hårdrock som utgör stommen och variationsrikedomen är bred. Tyvärr står inte produktionen i epitet med materialet. Nerved skulle behöva besöka en proffsstudio så att låtarna kommer till sin fulla rätt. Nu låter Finally Nerved alltför mycket som en heminspelad demo, vilket är väldigt synd på en så stark samling musik. Tunggunget i “Run but can´t hide” går till exempel inte av för hackor och “Don´t lie” kan mycket väl vara den bästa låt bandet kommit upp med hittills. Här finns också läckra “I love you” som gitarristens fru Anna Hanser sjunger och som i sin technoversion förgyllt en reklamfilm och bandet gör en tung cover på Andreas Johnsons hit “Glorious”. Kul låt, men det är Nerveds eget material som gör den här CD:n riktigt minnesvärd. Med bättre ljud hade betyget stigit minst två snäpp.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …