The Dying – Triumph Of Tragedy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Drakkar / Sound Pollution, betyg: 7]

The Dying från Limburg i Belgien låter som allt annat än att de skulle vara döende och inte ser grabbarna lastgamla ut heller, så de klarar sig nog ett bra tag till innan de tvingas leva upp till gruppnamnet. Bandet vet hur aggressiv thrash ska låta och med enorm energi och intensitet krossar de fram med elva låtar på Triumph Of Tragedy utan att glömma bort att skapa melodier samtidigt. Trummisen Ben Dolezal slår nästan knut på armarna när han demolerar allt i sin väg och gitarristerna Koen Goetschalckx och Kristof Janssen lägger in schyssta melodier mellan de hårda riffen, medan sångaren Jan Bavik skriker ur sig texterna som en annan Udo Dirkschneider. Det blir lite smått enformigt när man kommit in en bit i plattan, men röjet och tempot är svårt att klaga på om man gillar snabba, hårda käftsmällar. The Dying startade som Chimaera år 2000, men bytte namn 2006 eftersom både ett amerikanskt och tyskt band hade snarlika namn, men innan dess hann de ge ut två album som kanske är värda att kolla upp för dig som gillar Triumph Of Tragedy. Själv har jag inte haft nöjet att ta del av dessa skivor ännu, men påminner de om den här CD:n finns det all anledning att göra det. Nu kanske det låter på mig som att den här plattan är ett mästerverk, men fullt så högt kan jag inte rosa den. Däremot rekommenderas den varmt till fans inom genren och till er som gillar snabb, hård metal med bra tryck och välljudande produktion.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …