Saturday , April 13 2024

S-Core – Gust Of Rage

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Drakkar/ Sound Pollution, betyg: 7]

S-Core är ytterligare ett av dessa förbannade, aggressiva, intensiva och stenhårda band som gör musik istället för att köra över folk med pansarvagnar. Bandet kommer från Strasbourg men glöm grodlåren, vinet, patén, restaurangerna och allting annat du händelsevis förknippar med staden och landet. De här killarna lirar nämligen Slayer-hårt, om inte värre, och tungt som satan är det i den metalmix där thrash, hardcore och death har malts samman till den ultimata intensiva och explosiva fulländningen av brutalitet och inget annat. Testosteronet sprutar värre än en tonårsspya en lördagskväll på hembränt utanför ungdomsgården. Jean-Christophe Ketterer skriker som om han försöker smula ner höghus till stendamm med rösten. Mer macho än så här kan det inte gärna bli 2008 och när “…a whole life…” dyker upp med sina akustiska gitarrer känns det äntligen som att öronen ska sluta blöda, men glöm det. Såren på trumhinnorna hinner inte ens börja läka innan den korta låten är över och det är dags att få dem kvaddade av aggressionsutbrottet “Buried”. Låten tillhör de bättre på Gust Of Rage, men det finns fler höjdpunkter. Rent generellt har jag tröttnat lite på stuk som det här, men S-Core lirar med sådan urkraft och energi att jag faktiskt inte kan värja mig. Den här musiken är perfekt att lyfta skrot, dammsuga lägenheten eller krossa möbler till.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …