Tuesday , April 16 2024

Jean Michel Jarre till Sverige

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Med sin World Arena Tour, som sträcker sig över såväl 2009 som 2010, bjuder Jean Michel Jarre publiken på en resa genom sin lika tidlösa som unika musikaliska universum. Biljetterna släpps den 15 december och når Sverige i maj. Malmö 11/5, Göteborg 12/5 och Stockholm 14/5

Jean Michel Jarre är en innovativ artist som underhållit och exalterat miljoner människor live och slagit flera världsrekord i besökarantal. Med sin elektroniska musik har han besökt hela världen och lämnat avtryck på allt från Houstons “skyline”, Londons Docklands, Peking, Moskva och de egyptiska pyramiderna. Han har just avslutat en utsåld Europaturné där Oxygene, hans mångmiljonsäljande första album, firade trettio år. Enda Sverige-framträdandet under denna turné var på ett utsålt Cirkus, Stockholm, den 4 april tidigare i år.

Med en helt ny superproduktion lovar Jean Michel Jarre inför turnén att sammanföra den energi som enbart en makrokonsert kan frambringa, med känsloladdningen som en arenakonsert lockar ur besökaren. Med en fusion av analoga syntar, nyskapande digital teknologi, enorma videoprojektioner (full HD), spektakulär laser- och ljuskoreografi har Jean Michel Jarre skräddarsytt en arenashow som summerar hans talang och förmåga att skapa evenemang som blivit milstolpar i musikhistorien. Han kommer att framföra musik från hela sin karriär.
Jean Michel Jarre revolutionerade formatet för utomhuskonserter med sina storskaliga och monumentala evenemang. Inför World Arena Tour lovar han bryta ny mark och sätta ny standard för konsertupplevelser. Konserten blir exceptionell, unik och kommer tveklöst utgöra en ny milstolpe i musikhistorien.

För mer information, besök www.jeanmicheljarre.com

Biljettinfo:
11.5 Malmö, Malmö Arena
12.5 Göteborg, Scandinavium
14.5 Stockholm, Hovet

Biljetterna kostar 470 – 670 kronor + serviceavgift. Biljetterna säljs via www.livenation.se, Ticnet 077-170 70 70, ATG-ombud samt sedvanliga förköpsställen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …