The Social Services – It's Nothing Personal, It's National Security

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Shellshock / Border, betyg: 6]

Vissa kulturyttringar är geografiskt betingade. Över Nordeuropa sträcker sig det så kallade vodkabältet. I Mellansverige finner vi gnällbältet. Och Skandinavien förenas med de brittiska öarna av mespopbältet. Detta är en värld där Belle and Sebastian är gudar, Mumintrollet är en sexsymbol och det mest dekadenta man kan göra på lördag kväll är att åka pulka i en halvbrant backe och sedan gå hem och bjuda nallebjörnen på pepparkakor.

Stockholmsbaserade The Social Services består av två skottar och en svensk. Musiken är charmig tivolipop – ofta i valstakt – med starka melodier. Den enda invändning jag har är att vissa av de välmenta texterna är lite väl grovt tillyxade. Om man ska sparka in en så vidöppen dörr som att skriva en antikrigstext – jag kan avslöja att de flesta normalt funtade människor faktiskt är emot krig – så måste man göra det på ett intressantare sätt än The Social Services gör i “Up in Arms”. Men de handsydda (av bandmedlemmen Martin Frödén) historiska dräkterna som gruppen är iförda på omslagsbilderna får högsta betyg.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …