Musikpris tilldelas Krister Linder

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Krister Linders soundtrack till långfilmen “Downloading Nancy” (regi: Johan Renck) vann i helgen första pris i kategorin Bästa Musik vid Stockholm Filmfestival! Krister är den andra personen i festivalens historia som tilldelas utmärkelsen sedan den instiftades av legendariske Sagan Om Ringen kompositören Howard Shore 2007.

Juryns motivering “En låtskrivare som hjälper till att lyfta ett tungt ämne som bjuder in publiken till ett komplext landskap av emotionellt trauma”.

Vid prisutdelningen sade Krister att han självfallet delade priset med alla inblandade i skapandet av “Downloading Nancy”. Han hedrade Johan Söderberg som redigerade filmen och påtalade att han är fantastisk att arbeta med, då även han är musiker i grunden. Krister tackade speciellt “brutale regissören” Johan Renck, för hans ständiga utmaningar och problemställningar, vilka tvingade Krister ur latsoffan och tvingade honom att bli kreativ. Slutligen tackade han sina nära vänner Thomas och Tina Huttenlocher för att ha hushållit honom under skrivandet av soundtracket. Krister påtalade att det var den värsta fas han någonsin genomgått i sitt privata liv och tackade dem för deras omsorg under tiden hans existens föll i bitar men samtidigt var tvungen att slutföra sitt arbete.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …