Saturday , July 13 2024

Berlin värd för MTV Europe Music Awards 2009

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Berlin blir värdstad för 2009 års upplaga av MTV Europe Music Awards. Berlin höll 1994 den första MTV Europe Music Awards och galan återvänder nu för att fira stadens 20-årsjubileum av murens fall.

Det blir fjärde gången som galan hålls i Tyskland och när galan nu kommer tillbaka till Berlin hålls den framför Brandenburg Tor och i O2 World Arena. En toppmodern arena som rymmer 17 000 personer och stod klar i september i år.

2009 års upplaga av MTV Europe Music Awards kommer att visas torsdagen den 5 november på alla MTV:s plattformar. Årets gala som hölls i Liverpool sändes i över 40 länder och bjöd på artister som Beyoncé, Pink, The Killers, Estelle, Kanye West och Kid Rock. Med Perez Hilton som värd för den webbsända delen av galan visade MTV även sin tydliga ambition att bjuda på unikt material online.

– Den första MTV Europe Music Awards ägde rum i Berlin 1994 och vi är stolta över att vi blev inbjudna att komma tillbaka till staden för att vara med och fira 20-årsjubilet av Berlinmurens fall, säger Richard Godfrey, vice VD för MTV Networks och exekutiv producent för galan.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …