Wednesday , May 22 2024

Bon Harris om Nitzer Ebbs basgångar

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Som Zero tidigare rapporterat om arbetar engelska Nitzer Ebb på en comebackskiva. Albumet är tänkt att släppas under 2009. Nu är det också klart att gruppen lämnar sitt skivbolag Mute/EMI. Ett bolag gruppen precis som sina kollegor Depeche Mode varit trogna sedan starten på 80-talet. Nitzer Ebb har istället hittat sin nya hemvist i tyska SPV.

Nu får vi en inblick i arbetet från studion i Los Angels där Bon Harris sitter och arbetar. På musikprogramtillverkaren Propellerheads hemsida finns en videointervjun med Bon. Här visar han sina tips och tricks för att få fram de rätta basgångarna med hjälp av programmet Reason.

Se intervjun här: Propellerhead

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …