Tuesday , October 4 2022

Franke släpper nytt

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

I januari 2009 är Göteborgsgruppen Franke tillbaka med nytt album. Det blir det första livstecknet sedan 2003 års hyllade debut Optimismens hån om man bortser från gruppens spelning på Way Out West 2007.

Franke har bytt skivbolag från Service till Luxury där de blir kollegor med bl.a. Almedal och Boat Club. Albumet, som än så länge är utan titel släpps den 14 januari. Ett första smakprov kommer i form av en limiterad vinylsingel i mitten av december.

Releasefest hålls i Göteborg i samband med släppet, efter det ger sig bandet ut på turné.

Om Webbmaster

Kolla även

Sweet Tempest – “Giving It Up”

Låt oss titta lite närmare på ett intressant danskt band, som bjuder på melodiös elektropop …