Wednesday , April 17 2024

P3 Guld flyttar till Scandinavium

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Lördag 17 januari 2009 äger P3:s hyllning till svensk musik rum för sjunde året i rad – P3 Guld 2009. När galan denna gång slår upp sina portar blir det på Scandinavium i Göteborg, vilket innebär betydligt fler publikplatser än tidigare år, något produktionen länge längtat efter.
– Varje år har vi har haft ett enormt publiktryck på P3 Guld och biljetterna har alltid sålt slut väldigt fort, så det känns jättekul att vi den här gången kan ge fler chansen att få se den fantastiska föreställningen live, säger Maths Broborg, projektledare för P3 Guld.

Biljetterna till P3 Guld 2009 släpps på onsdag 29 oktober och redan nu är några av Sveriges främsta artister bokade för premiärspelningar på galan. Vilka dessa blir är fortfarande hemligt.

P3 Guld är galan där lyssnarna och tittarna möter årets svenska nykomlingar för första gången och där Sveriges största artister premiärspelar nya låtar vi aldrig tidigare hört. Lazee gjorde sin första stora spelning på P3 Guld 2008 och några år tidigare lärde vi känna Laleh genom hennes galadebut på P3 Guld 2005. När det kommer till artister som tidigare gjort sina världspremiärer på P3 Guld finner vi bland andra Robyn, The Hives, Fläskkvartetten, The Soundtrack of our Lives, Petter och Teddybears STHLM, för att nämna några.

En stor nyhet för nästa år är att P3 Guld 2009 avslutar evenemanget Artister 09, en tvådagars musikbranschträff i Göteborg. Galan i kombination med evenemanget kommer att förvandla Göteborg till en stor mötesplats för svensk musikbransch under den aktuella helgen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …