Thursday , April 18 2024

GaGaalinG – Royal Stranger

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gan-Shin Records / Sound Pollution, betyg: 6]

Det märkliga gruppnamnet som den här japanska kvartetten bär ska tydligen vara en hyllning till sovjetiska kosmonauten Yuri Gagarin, som 1961 blev den första människan i rymden. Bandet GaGaalinG startade 2005 av sångerskan och i Japan kända fotomodellen MYM. Två år senare debuterade de med CD:n Royal Punx och nya plattan Royal Stranger – de gillar uppenbarligen kungligheter i det här bandet – gick direkt upp till förstaplatsen på Japans independentlista. Likaså har första singelsläppet “PIASU”, en låt som finns med på albumet, haft stora framgångar. Som brukligt bland J-popbanden är kläderna lika viktiga som musiken och GaGaalinG är inget undantag, vilket CD:häftets alla bilder på bandmedlemmarna tydliggör. Där finns också texterna översatta till engelska. Trots att gruppen ursprungligen planerat att mixa gothrock och metal med pop så måste jag säga att jag inte fattar vad som är gothrock här. Några tyngre gitarrer på sina ställen ska väl stå för metallen, men mest är detta pop på electrogrunder, om ni frågar mig. MYM sjunger huvudsakligen på japanska och hon låter bra om än inte fantastisk på något vis och bandet har ett gäng intressanta och trevliga låtar, samt en del utfyllnad. Dock låter produktionen rätt halvdan av någon anledning. Nöjer du dig inte med att lyssna kan du se bandet, då det ingår tre videoklipp på Royal Stranger.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …